Ara
Filters
Kapat

'2022' 'Ekim' blog yazısı

Süspansiyon Sistemi Nedir?

Orjinal Yedek Parça

Araç üreticisinin kendi ürün numarası olan, orjinal ambalajlı paketlerinde satılan parçalara orjinal yedek parça denir. Araç ithalatçıları tarafından garanti kapsamına alınmış parçalar da olabilir.

Yedek Parça Çeşitleri OEM (Original Equipment Monufacturer):Otomobil üreticisini kendi orjinal ambalajlı paketlerinde satılan bu parçalar otomobil üreticileri tarafından araç ile birlikte aynı ortamda üretilmiş olan yedek parçalardır.

OES (Original Equipment Supplier): Araç üretici firma tarafından belirlenen parça üretici firmalarda üretilen fason yedek parçalardır. OEM ve OES birebir aynı parçalar olmalarına rağmen aralarında fiyat,kutu ve ambalaj farklılıkları vardır.

OEP ( Original Equivalent Part): Üretici tarafından OEM vasfında olduğu iddia edilen ‘ikincil pazar’ parçalar otomotiv terminolojisinde ‘orjinal eşdeğer parça’ olarak tanımlanmaktadır.

Yan Sanayi Parça: Piyasada sadece ‘yan sanayi’ olarak adlandırılan parçalar orjinal parçalara göre daha düşük bütçe ve kalitede olanlardır.

‘’Just İn Time ‘’ Yöntemi Nedir?

Otomotiv sektörü hızlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir bu yüzden otomotiv parçalarının üretimi için başka sahaların teknolojisine ihtiyaç duyulmaktadır. Bir araç üreticisinin sadece kendi markası için parça üretmesi ekonomik olmayacaktır bu yüzden farklı üretici firmalar otomotiv firmalarına yedek parça sağlamaktadırlar.

Fren Hidroliği Değişimi Nedir? Ne Sıklıkla Olmalı? Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fren hidrolik yağı, hidrolik fren sisteminde fren basıncının iletilmesinde kullanılır. Fren pedalına basıldığında uygulanan bu basıncın tekerlek kaliper pistonlarına iletilmesini böylece frenlemenin yapılmasını sağlar. Fren hidroliği zamanla yüksek ısıdan kaynaklı verim kayıplarına neden olabilmekte bu durumdan kaynaklı frenler beklenen performansı göstermez eğer Fren hidroliği belirli bir seviyenin altındaysa fren ikaz lambası yanar bazı arabaların stop ışığı da yanabilir. Eğer Fren hidroliğinde çok ciddi bir azalma varsa frenler tutmaz. Fren hidroliği değişim süresi için iki yılda bir densede sektördeki uzmanlar her yıl yaptırılmasını öneriyor.Fren Hidroliği değişim sürecinde dikkat gerektiren noktalar var bunlar öncelikle fren yağı deposunda yazan Dot numarasını dikkate alarak yağ kullanmak gerekiyor çünkü aracın fren sistemindeki parçalar o yağın kullanımına uygun olarak üretilmiştir. Fren hidroliği aşındırıcı ve tehlikeli sıvıdır İnsan vücudu ve boyalı yüzeylere teması halinde bol su ile yıkanmalıdır.

Süspansiyon Sistemi Nedir?

Süspansiyon sisteminin iki temel görevi vardır bunlar; sürüş güvenliği ve sürüş konforu. Engebeli ve virajlı yollarda hatasız bir dönüş sağlamak, yolcunun can güvenliğini açısından süspansiyon sisteminin önemli bir yeri vardır. Kasis, engebe ve çukurda araçta meydana gelen sarsılmayı en aza indirerek konforlu bir sürüş deneyimi yaşatır. Bu sistemin asıl amacı lastiklerle yol arasında teması maksimum seviyede tutmaktır. Yollardaki bozukluklar nedeniyle tekerlekler aşağıya yada yukarıya doğru dalgalanmalar yaşar ama kasabın sabit kalması gerekir. Bunu gerçekleştirmek için lastikleri zemine yaklaştırarak yol tutuş performansını maksimum düzeye olmasını sağlar.

Süspansiyon Sistemi Parçaları Neler?

Yay: Süspansiyon sisteminin en önemli parçalarından biri olan Yay aracın tekerlek yükü hariç tüm yükünü taşır. Adından anlaşılacağı gibi esnek bir yapıda olan yay aracın konforunu, yol tutuşunu da doğrudan etkiler. Tümsek ve çukurlarda esneyerek sarsılma hissini en aza indirirler. 4 farklı çeşit yay kullanılır; Yaprak yaylar, Helisel yaylar, Burulma çubuklu yaylar, Pnömatik (hava yastıklı) yaylar. Aracın büyüklüğü, taşıma kapasitesi ve konfor ihtiyaçları tespit edilip en uygun olan yay süspansiyon sisteminde kullanılır.

Süspansiyon Çeşitleri

Sabit süspansiyon ve serbest süspansiyon olarak adlandırılan iki farklı çeşit süspansiyon bulunur. Sabit Süspansiyo Aracın sağ ve sol tekerlekleri aks sistemi ile birbirine bağlanır. Binek araçlarda helezon yaylar kullanılırken daha büyük ve ticari araçların ön ve arka süspansiyonlarında yaprak yaylar tercih edilir. Sabit süspansiyon tekerleklerin aşınmasını önler ve dayanıklı olmalarından dolayı daha fazla yük taşır. Bağımsız SüspansiyonTekerlekler birinden bağımsız hareket eder bu sayede araç daha fazla hareket kabiliyetine sahip olur ve daha güvenli bir sürüş imkanı sağlar. Bu iki süspansiyon çeşidinden farklı olarak havalı süspansiyon sistemi de bulunur. Havalı süspansiyonda yaylar yerine basıncı değiştirilebilir hava körükleri kullanılır bu sayede aracın yüksekliği ve amortisör sertliği bir elektronik kontrol sistemiyle kumanda edilebilir. Süspansiyon sisteminde aranan sürüş konforu ve yol tuşunu bir arada sunar.