Ara
Filters
Kapat

'2022' 'Eylül' blog yazısı

Orjinal Yedek Parça Nedir?

Orjinal Yedek Parça Nedir ?

Otomotiv üreten firmaların belirli bir kalitede üretim yaptığı ve firmaların kendi bünyelerinde kullanılmak üzere ürünün kendine ait ürün numarası olan orijinal paketinde satılan parçalara orjinal yedek parça denir. Yedek parçalar sadece bir tek araç üretici firmalar tarafından değil aslında bir bütün olarak araç ithalatçı firmalar tarafından da garanti kapsamına alındığı söylenebilir. Bir yedek parçada orijinallik son derece önemlidir. Aracın herhangi bir yerine yan sanayi ürünü bir parça monte ettirdiğiniz zaman aracın değeri düşecektir. Yan sanayi parçaları ise kesinlikle orjinal parçaların yerini tutmamaktadır. Ayrıca yan sanayi parçaları aracın aynı kullanımı sağlamaz.

Orjinal yedek parçanın 3 çeşidi bulunmaktadır. Bunlar: OEM Yedek Parça, OES Yedek Parça ve OEP Yedek parça.

OEM Yedek Parça : Orijinal ürün üreticisi anlamına gelmektedir. Ürünlerin üzerinde otomobil firmasının markası bulunmaktadır ve kendi kutularında satılmaktadır. Bu OEM yedek parça araç ile beraber aynı ortamda üretimi sağlanmaktadır.

OES Yedek Parça : Burada yedek parça ürünlerin üretimi otomobil firmasında tarafından gerçekleşmemektedir fakat ürünler otomobil üretici firması tarafından belirlenmektedir. Genel olarak bunlara fason yedek parçalar da denilmektedir.

OEP Yedek Parça: Bu ürünler oem ile birebir olduğu iddia edilmektedir. A kalitedir ve orijinal ile eşdeğerdir. Araç firmalarının ve müşterilerin oto yedek parça temin etmeleri ve daha kaliteli yedek parça üreticilerine ulaşmaları için iki seçenek bulunmaktadır. Bunlardan birincisi garantili ve orjinal yan sanayi yedek parça satışı yapan distribütör firmalar, perakendeciler yada toptancılar ile iletişime geçerek temin etmek. Bunlara ulaşamayan müşteriler içinde internet üzerinden hem kaliteli hemde garantili yedek parça satışı yapan yedek parça sitelerinden temin etmektir.

Bir Arabada Tüm Parçalar ve Bunların Görevleri Nelerdir?

Motorlu araçları en kısa tanımıyla birçok parçanın ve sistemin bir araya gelerek oluşturulan makinalardır. Genel olarak bir arabada onlarca kısım ve yüzlerce parça bulunmaktadır. Bu elektronik, mekanik ve bilgisayar sistemlerinin hep birlikte görev almasıyla da otomobil çalışmaktadır.

Motor:

Yakıtın silindirler içerisinde yanmasıyla oluşan ısı enerjisinden mekanik enerjinin üretildiği kısıma denilmektedir. Bir motorda yakıt-enjeksiyon sistemi, hava emiş sistemi, egzoz sistemi, ateşleme sistemi, marş sistemi, şarj sistemi, yağlama sistemi, soğutma sistemi, supap sistemi, sensörler, aktivatörler ve motor kontrol ünitesi gibi sistemler bulunmaktadır.

Debriyaj Sisteminin Görevleri:

Bir motorda üretilen dönüş hareketini, şanzımana ileten veya bu aktarımı kesen sistemdir. Vites geçişlerinde motordan şanzımana hareket aktarımını keser. Aracın kalkışı sırasında motor hareketini şanzımana kademeli yavaş yavaş sarsıntısız verir. Mekanik (kuru) kavrama (klasik baskı-balata), Hidrolik kavrama (tork konvertörü), Çok diskli çift kavrama (DSG), Çift kavrama diskli kuru kavrama (DSG-Powershift),en yaygın kullanılan kavrama (debriyaj) sistemi türleridir.

Diferansiyel’in Görevleri:

Diferansiyelin görevi, şanzımandan aldığı dönüş hareketini, hızı azaltıp, torku yükselterek tekerleklere iletmektir. Diferansiyel, arkadan itişli araçlarda arka dingilde tam ortada bulunmaktadır. Önden çekişli araçlarda ise vites kutusu ve diferansiyel bir arada tek bir gövdede, motorun hemen arkasında bulunur. Diferansiyel, iki tahrik tekerleğinin faklı hızlarda dönmesini sağlar.

Şanzıman’ın (Vites Kutusu) Görevleri:

Motor volanından kavrama sistemine geçen dönüş hareketi, şanzıman ile diferansiyele iletilir. Vites kutusu, motorun gelen dönüş hareketinin hızını ve torkunu değiştirir. Böylece motor devri kademelendirilmiş olur ve sürücünün yol ve yük şartlarına göre talep ettiği hız sağlanmış olmaktadır. Ayrıca şanzıman boşta çalışma ve geri sürüş imkanı sağlamaktadır. Manuel (düz) şanzıman, yarı otomatik (DSG -EDC-DCT) şanzıman veya tam otomatik şanzıman çeşitleri otomobillerde kullanılmaktadır.

Şasi Görevi:

Motorlu araçların gövdeleri iki temel kısımdan oluşmaktadır. Bunlar şasi ve karoseridir. Şasi,aracın tabanındaki sağlam metal konstrüksiyon diye nitelendirilebilir. Bir aracın tüm yapısı şasiye bağlıdır ve şasi tüm araç donanımını üzerinde taşır.

Rot ve Balans:

Rot, araç direksiyonu herhangi bir yöne çevrildiğinde tekerleklerin de aynı yöne bakıyor olmasını sağlayan ayardır. Dolayısıyla araçta direksiyonun çevrildiği doğrultuda hareket eder. Balans ise araç tekerleklerinin aralarındaki açı ve doğrultuların birbirine eşit olması durumudur.

Karoseri:

Karoseri, aracın dış yapısını, şeklini, dizaynını ve bütünlüğünü oluşturan sac yapıdır. Kaporta denilen yapıya karoseri denir. Aracın direkleri ve profiller, karoseriye daildir. Otomobillerde şasi ve karoseri “hücre tipi” tek bir yapıda imal edilmektedir.